Kompanija GE predstavila „briljantnu“ vetroturbinu 2.5-120, najefikasniju na svetu


  • Kombinuje najvišu efikasnost u klasi i visoku izlaznu snagu pri niskim brzinama vetra, obezbeđujući niže troškove proizvodnje za naše kupce
  • Model 2.5-120 je prva „briljantna“ vetroturbina kompanije GE koja integriše skladištenje energije, napredne kontrole i algoritme predviđanja proizvodnje vertroparka
  • Analizirajući i komunicirajući desetine hiljada podataka u sekundi, doprinoseći većoj proizvodnji energije; ova vetroturbina korisnicima pruža produktivnost i nove izvore prihoda.

 Skenektedi, Njujork, 08. februar 2013. godine – Kompanija GE (koja se kotira na njujorškoj berzi kao GE) predstavila je model 2.5-120, najefikasniju vetroturbinu visoke izlazne snage na tržištu, prvu „briljantnu“ vetroturbinu. Model 2.5-120 omogućuje efikasnu proizvodnju električne energije pri niskoj brzini vetra, donoseći porast efikasnosti od 25% i porast proizvedene energije od 15% u poređenju sa aktuelnim modelom kompanije GE.

Visoka efikasnost i visoka izlazna snaga obezbeđuju viši stepen povrata na ulaganje za vlasinke vetroparkova. Napredni sistem kontrola vetroturbine omogućuje operacije s prečnikom rotora od 120m, što za rezultat ima mogućnost veće proizvodnje energije u uslovima nižih brzina vetra. Viši stub, maksimalne visine od 139 metara, idealan je za predele koji su veoma pošumljeni, poput Evrope i Kanade.

„Naša 2.5-120 vetroturbina prva koristi industrijski internet kako bi se vetropark lakše nosio s intemitentnom prirodom vetra, obezbeđujući predvidivu proizvodnje energije bez obzira na raspoloženje majke prirode², rekao je Vik Abeit, potpredsednik divizije za obnovljivu energiju kompanije GE. „Analizirajući desetine hiljada podataka u sekundi, model 2.5-120 integriše skladištenje energije i napredne algoritme predviđanja dok neprimetno komunicira sa susednim turbinama, servisnim tehničarima i korisnicima.² Ova napredna tehnologija stimuliše veću proizvodnju, poboljšava produktivnost održavanja i omogućuje vlasnicima vetroparka nove izvore prihoda.

Tokom protekle godine, kompanija GE je u svojoj jedinici u Kaliforniji uspešno demonstrirala integraciju tehnologija prozvodnje energije iz vetra i skladištenja energije, obezbeđujući predvidivu energiju u mreži. Prvi prototip modela 2.5-120 će biti instaliran u Holandiji sledećeg meseca.

Model 2.5-120 takođe svodi na minimum emisiju zvuka kako bi pomoću naprednih kontrolnih tehnologija ispunio najstrože zahteve koji se tiču buke. Pored toga, nova vetroturbina je optimizovana za IEC III i DIBT WZ2 standarde. Model 2.5-120 je dostupan za korisnike priključene na mrežu frekvencije 50 i 60 Hz.

O kompaniji GE

Kompanija GE (koja se kotira na njujorškoj berzi NYSE: GE) radi na stvaranju rešenja koja su bitna. To su najbolji ljudi i najbolje tehnologije koji se hvataju u koštac sa najtežim izazovima. Pronalaze rešenja u energetici, zdravstvu, domaćinstvima, transportu i finansijama. Grade svet, snabdevaju ga energijom, pokreću i leče. Ne samo u mašti, nego u stvarnosti. GE funkcioniše. Za više informacija, posetite Internet stranice kompanije na adresi www.ge.com.

 

O sektoru GE Power & Water

GE Power & Water korisnicima pruža čitav niz tehnologija za proizvodnju i isporuku energije, kao i tehnologije za obradu vode. GE Power & Water posluje u svim oblastima energetske industrije, obuhvatajući obnovljive izvore energije kao što su solarna i energija vetra, biogas i alternativna goriva, kao i ugalj, nafta, prirodni gas i nuklearna energija. Razvija napredne tehnologije kako bi rešio kompleksne izazove koji se tiču dostupnosti i kvaliteta vode. Poslovne jedinice u okviru sektora Power & Water su Distribuirana energija, Nuklearna Energija, Servis energetskih postojenja, Obnovljiva energija, Termoenergetska postrojenja i Tehnologije za obradu vode. Sedište kompanije se nalazi u Skenektediju, savezna država Njujork. Power & Water je najveći sektor u okviru kompanije GE.

Pratite GE Power & Water i poslovnu jedinicu obnovljive energije kompanije GE na Twitteru @GE_PowerWater i @GErenewables.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s