Modernizacija kotlovskih postrojenja TE Bitola


Kompanija Babcock Borsig Steinmüller GmbH Nemačka potpisala ugovor sa

Elektroprivredom Makedonije (ELEM)

Beograd, 28.decembar 2011Kompanija Babcock Borsig Steinmüller GmbH Nemačka je 16.decembra 2011. potpisala ugovor o saradnji sa Elektroprivredom Makedonije (ELEM), najvećim proizvođačem struje u Makedoniji, koji predviđa modernizaciju sva tri kotlovska postrojenja TE Bitola (3 x 225 MW). Ugovor su potpisali Dr. Georg Gasteiger, predsednik Babcock Borsig Steinmüller GmbH i generalni direktor AD „Elektrane Makedonije“ Dr. Vlatko Cingoski. Rok za realizaciju posla je 3 godine ,a ukupna investicija za projekat modernizacije TE Bitola  iznosi 90 miliona Eura.

Ovaj projekat će doprineti revitalizaciji i modernizaciji kotlovskih postrojenja TE Bitola, u cilju povećanja efikasnosti, produženja radnog veka radnih komponenti za 120.000 sati, poboljšanja pouzdanosti i smanjenja emisije gasova u skladu sa svim ekološkim standardima Evropske unije, a samim tim i pozitvno uticati na zaštitu životne sredine. Prema sporazumu kompanija Babcock Borsig Steinmüller GmbH Nemačka će nakon modernizacije, u narednih 120 000 sati obezbeđivati i održavanje Bitoljskog kotlovskog postrojenja.

„Izuzetno smo ponosni na činjenicu da će kompanija Babcock Borsig Steinmüller GmbH Nemačka učestvovati na modernizaciji jedne od najznačajnijih termoelektrana u Makedoniji. Kompletan proces modernizacije će biti sproveden po najvišim svetskim standardima i u skladu sa našim dugogodišnjim iskustvom a koje nas je svrstalo u lidere u ovoj oblasti. Ova saradnja otvoriće vrata novim projektima u regionu što i jeste naš dugoročni cilj. Na predmetnom projektu planiramo da maksimalno uključimo referentne makedonske kompanije kao i kompanije iz najbližeg regionalnog okruženja“ – istakao je  Georg Gasteiger, predsednik Babcock Borsig Steinmüller GmbH

TE Bitola je od strateške važnosti za Makedoniju, koja je sa radom započela 1982. godine, a drugi i treći blok pušteni su u pogon 1984. odnosno 1988. godine. Tri generatora ukupne snage 675MW zaslužna su za godišnju proizvodnju od 4600GWh (od ukupno 5000GWh godišnjeg kapaciteta makedonskih termoelektrana) električne energije Tri bloka TE Bitola proizvode skoro 80 % električne energije u državi.

Kompanija Babcock Borsing Power Usluge Beograd je ćerka firma kompanije Babcock Borsig Steinmüller GmbH Nemačka a koja je sastavni deo Bilfinger Berger Power Services GmbH. Osnovna delatnost kompanije je usmerena na tehnologiju kotlova, cevnu tehnologiju, termoenergetiku  i inženjering u oblasti zaštite životne sredine. Pored toga, kompanija je aktivna u  izgradnji i konverziji termoenergetskih postrojenja  kao i isporuku  komponenti  – najvećim delom iz sopstvenih proizvodnih kapaciteta.

Regionalni kontakt:

Dejan N. Vracar, dipl.ing.

Director

BABCOCK BORSIG POWER USLUGE d.o.o.
Skadarska 15, 11000 Belgrade,Serbia

Phone: +381 (0) 11 30 333 40
Fax:    +381 (0) 11 30 333 47
email: babcock@sezampro.rs
Web:  http://www.bbps.bilfinger.com/

Advertisements

Jedno mišljenje na „Modernizacija kotlovskih postrojenja TE Bitola

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s