Dobri investicioni potencijali Srbije u oblasti energetike


Delegacija vodećih energetskih investitora u poseti Srbiji

Beograd, 29. jun 2011. – Trideset potencijalnih ulagača iz oblasti rudarstva, energetike i obnovljivih izvora energije posetilo je Srbiju u organizaciji Rezervoar Kapital Korporacije i njene lokalne kompanije REV d.o.o. Investitori iz Kanade, Australije i SAD-a su u prethodnih nekoliko dana obišli više lokacija koje su u isto vreme i potencijalne destinacije za njihove investicije. Oni su Srbiju identifikovali kao privlačno odredište za eventualna buduća ulaganja i uverili se u energetske potencijale koje zemlja ima.

„Nadamo se da će ova poseta biti podsticaj i poruka svim investitorima za osnaživanje ekonomskih odnosa sa Srbijom, ali i poziv za uzajamno prenošenje iskustava i dobre prakse. Ideja nam je bila da upoznamo naše partnere sa investicionim mogućnostima Srbije i svojim primerom im pokažemo da postoje dobri preduslovi za ulaganja. Sve investitore pozivamo da nastave poslovni dijalog sa partnerima u Srbiji i da uvide da su potencijali ove zemlje u obnovljivim energijama veliki, ali i nedovoljno iskorišćeni. Uvereni smo da će nas slediti i druge kompanije i da im dajemo pozitivan primer“, izjavila je Miljana Vidović, izvršna direktorka REV d.o.o.

Prilikom posete, ugledni investitori imali su brojne sastanke sa predstavnicima državnih i lokalnih vlasti koji su ih uverili u potencijale Srbije i spremnost za nove projekte.

„Mi smo u stalnoj potrazi za investicionim mogućnostima, analizirajući i ocenjujući opcije za ulaganje širom sveta. Na vreme smo identifikovali Srbiju, njen veliki tržišni potencijal i ogromne mogućnosti razvoja. Kroz ovu posetu upoznajemo se sa konkretnim prilikama i donosiocima odluka u zemlji koji su ključni za ostvarivanje naše ciljeve“, izjavio je Majkl Kosovan, predstavnik kompanije „Global Resources Investments“.

Investitori su, između ostalih, obišli rudnike u Boru i okolini, geotermalne izvore Vranjske banje, kompaniju Energoprojekt, kao i lokaciju na reci Lim na kojoj kompanija REV d.o.o. realizuje svoj projekat vredan 140 miliona evra kroz izgradnju dve hidroelektrane – Brodarevo 1 i Brodarevo 2. Ovo je najveća privatna investicija u Srbiji, a na poslovima izgradnje hidroelektarana biće angažovano oko 1.200 ljudi.

Bredli Harker, predstavnik ambasade SAD-a, Miljana Vidović, izvršna direktorka REV d.o.o. i Don Morison, ambasador Kanade u Srbiji
Bredli Harker, predstavnik ambasade SAD-a, Miljana Vidović, izvršna direktorka REV d.o.o. i Don Morison, ambasador Kanade u Srbiji
Advertisements

2 mišljenja na „Dobri investicioni potencijali Srbije u oblasti energetike

  1. Da, dobro da ulažu ali nekako mi se čini da uzimaju neše bogatstvo džabe. Neka oni parkiraju fabrike za OIE.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s