Internacionalni letnji akademski kurs “Save for tomorrow – Save tomorrow”


I ovog leta BEST Niš za vas organizuje Internacionalni letnji akademski kurs pod nazivom “Save for tomorrow – Save tomorrow”,       na koji se možete prijaviti do 19. juna.

Domaćim učesnicima se daje mogućnost da prisustvuju akademskom kursu obrazovnog karaktera, u saglasnosti sa evropskim kreditnim transfer sistemom (ETC system) Akademski deo kursa će se sastojati od najmanje 18 sati stručnih predavanja i 12 sati praktičnog rada – studije slučaja (case study-a), kao i stručnih ekskurzija. Predavanja će biti na engleskom jeziku ili na srpskom uz simultano prevođenje, a biće realizovana od strane profesora Univerziteta u Nišu, predstavnika instituta i ministarstava, kao i drugih stručnih lica iz privrede. Nakon predavanja, učesnici kursa će biti podeljeni u timove koji će za vreme praktičnog akademskog dela kursa, uz pomoć prethodno stečenog znanja, raznih materijala i debate u okviru svog tima, rešavati određeni problem – viziju na zadatu temu kursa. Po završetku kursa učesnici će prezentovati svoje radove radi dobijanja sertifikata, kao dokaza o uspešno pohađanom kursu.

Naravno, kurs nudi brojne mogućnosti za kulturnu razmenu učesnika iz različitih zemalja Evrope i one će između ostalog obuhvatati aktivnosti kao što su:

• srpsko veče, na kome će učesnicima biti predstavljena srpska muzika, kuhinja, igre i kola sa autentičnom atmosferom, čime će se stranim studentima približiti nacionalna tradicija i kultura;

• internacionalno veče, na kome će svaki student-učesnik imati mogućnost da predstavi svoju zemlju preko tradicionalne muzike, kuhinje i igre;

• obilazak grada Niša i upoznavanje sa njegovim znamenitostima i kulturnim dobrima.

Učestvovanje na jednom ovakvom kursu predstavlja sjajnu mogućnost za upoznavanje ljudi iz raznih zemalja i različitih kultura, kao i za sticanje dugotrajnih prijateljstava nakon kursa. Iskoristite priliku da provedete nezaboravnih deset dana od 20. do 30. jula, u društvu 25 vršnjaka iz cele Evrope, od Lisabona do Ekaterinburga.

Da bi ste se prijavili za kurs dovoljno je da popunite folrmular koji se nalazi na http://BEST.eu.org/nis/summer11/index.php?option=com_content&view=article&id=16&Itemid=21 Budite jedan od 15 odabranih domaćih učesnika i po simboličnoj ceni od svega 1500 dinara iskusite nezaboravnih 10 dana!

U cenu je uračunato pokrivanje osnovnih troškova kao što su troškovi ekskurzije, predavanja na kursu, radionica, pića na internacionalnoj i srpskoj večeri, osveženja u pauzama između predavanja, kao i majice kursa koja će vam, uz sertifikat, svakako ostati kao lepa uspomena.

Za sva dodatna pitanja i informacije, posetite naš sajt www.BEST.eu.org/nis/summer11 ili nam pišite na nis@best.eu.org

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s