REV na međunarodnom savetovanju „ENERGETIKA 2011”


140 miliona evra za dve hidroelektrane na Limu

Zlatibor, 23. mart 2011 – Kompanija renewable Energy Ventures (REV)  d.o.o. uzela je učešće na međunarodnom savetovanju „ENERGETIKA 2011” održanom na Zlatiboru. REV d.o.o. posluje u oblasti energetike i fokusirana je na razvoj obnovljivih izvora energije, a najvažniji projekat je izgradnja hidroelektrana Brodarevo 1 i Brodarevo 2 na reci Lim. To je najveća privatna investicija u proizvodnji čiste energije, vredna čak 140 miliona evra. Ukupna instalisana snaga dve elektrane biće 58,4 MW – 26 MW za Brodarevo 1 i 32,4 MW  za Brodarevo 2, dok predviđena godišnja proizvodnja iznosi 230 GWh, što je dovoljno za 60 000 domaćinstava. Na osnovu dobijenih dozvola i saglasnosti, kompanija poseduje ekskluzivna prava za izgradnju objekata u koje je do sada uloženo blizu 10 miliona evra, uključujući istražne radove, studije, administraciju.

Sa željom da Srbija dobije postrojenja kojim će znatno povećati proizvodnju iz obnovljivih izvora energije, do prošle godine smo u projekat investirali nešto manje od 10 miliona evra, a vrednost novih ugovora, potpisanih u 2011. godini, iznosi 2,4 miliona evra. Naš cilj je da budemo pouzdani partneri lokalne zajednice, da kompleksnim projektima donesemo prosperitet toj sredini i da dobrobit osete i investitor i lokalna zajednica čije resurse koristimo. Na poslovima izgradnje dve hidroelektrane biće angažovano, prema procenama, oko 1.200 ljudi. Prepoznali smo potencijal međunarodnog savetovanja koje se održava u važnoj godini za energetiku u Srbiji i uvek smo spremni za saradnju sa resornim ministarstvom i nadležnim institucijama Republike Srbije. Po mnogim procenama, 2011 predstavlja period od koga će početi da postaju vidljiviji pozitivni efekti strukturnih promena svetske i domaće ekonomije, a koji su napravljeni sa ciljem sanacije posledica svetske ekonomske krize”, izjavio je Milan Ćušić, zamenik direktora REV d.o.o.

Od pratećih projekata, prema ugovoru sa Energoprojekt Hidroinženjeringom, izrada studije izvodljivosti i idejnog projekta treba da se završi do septembra 2011, dok izrada projekta izmeštanja dela magistralnog puta M21 ka Crnoj Gori treba da se finalizira u julu 2011. Potpisan je ugovor o izradi Hidrauličkog modela za HE Brodarevo 1 i 2 sa Brodarskim Institutom Zagreb, sa rokom za završetak u junu 2011, a završetak istražnih radova koji su ugovoreni predviđen je za period maj – jun 2011.

 

Reservoir Capital Corporation je kompanija sa aktivnostima u oblasti rudarstva i energetike, čije sedište se nalazi u Vankuveru (Kanada) i kao veoma profitabilna kotira se na berzama u Torontu, Berlinu i Frankfurtu. Ova kompanija, u Srbiji je aktivna od 2002. godine i u svom 100% vlasništvu poseduje kompanije Renewable Energy Ventures (REV d.o.o.) i Southern European Exploration (SEE) d.o.o.

Otvorene su dve lokalne kancelarije – jedna u Prijepolju i Info cenar u Brodarevu sa šestoro zaposlenih, a projektanti u kompaniji vodeći su stručnjaci u oblasti hidroinžinjeringa.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s