Predlog izmena i dopuna Zakona o energetici


18.04.2008

Srbija je ratifikovala Ugovor o osnivanju Energetske zajednice („Službeni glasnik RS“, broj 62/2006), kojim se uspostavlja jedinstveni pravni okvir za trgovinu električnom energijom i prirodnim gasom u jugoistočnoj Evropi i EU.

Iz tog razloga je predviđeno usvajanje Zakona o izmenama i dopunama Zakona o energetici, kojim će u pravni sistem biti prenete nedostajuće odredbe propisa o unutrašnjem tržištu električne energije i gasa i o pristupu elektroenergetskoj mreži radi prekogranične razmene električne energije.

U domaće zakonodavstvo je potrebno implementirati pravila za promociju električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije na unutrašnjem tržištu električne energije, uslove za pristup mrežama za transport prirodnog gasa, mere za obezbeđivanje sigurnosti snabdevanja prirodnim gasom i mere za obezbeđivanje sigurnosti snabdevanja električnom energijom i investicija u infrastrukturu.

Obzirom da je radna grupa završila rad, predlog izmena i dopuna Zakona o energetici možete preuzeti ovde.

Sve sugestije i mišljenja u vezi predloženih izmena zakona možete dostaviti Ministarstvu rudarstva i energetike republike Srbije.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s